huur voordelig vakantiehuis – home

Vakantiehuizen Belgische Ardennen

vakantiehuis in Belgische Ardennen

Vakantiehuizen en groepsaccommodaties in de Belgische Ardennen, via deze link; vakantiehuizen en groepsaccommodaties Ardennen

 

luxe wellness groepsaccommodatie voor 18 personen in Waulsort in Ardennen

 

 

 

 

 

 

De Belgische Ardennen

 

België is onderveeld in drie delen te weten Vlaanderen, Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het grootste gedeelte van Wallonië wordt in beslag genomen door de Belgische Ardennen, een bosrijk laaggebergte. De Belgische Ardennen is een populaire vakantiebestemming bij de Nederlanders en dat is natuurlijk niet voor niets.

 

Valleien van vestingen en kastelen

 

De Valleien van vestingen en kastelen is een mooie streek in de Ardennen en trekt jaarlijks duizenden toeristen die speciaal komen de vele kastelen en burchten die hier te vinden zijn. De burchtruïnes van Montaigle, Poilvache en Crèvecoeur worden in de volksmond ook wel de drie waakhonden van het oude graafschap Namen genoemd.

 

Valleien van Smaken en Geuren

 

Valleien van Smaken en Geuren omvatten onder andere de plaatsen Ciney, Hamois, Havelange en Somme-Leuze. De Valleien van Smaken en Geuren danken hun naam aan de grote verscheidenheid in producten van eigen bodem. U vindt hier ambachtelijke bieren, honing, aardbeien, eigenlijk alles wat en boerderij leveren kan.

 

Valleien van de Naamse Ardennen

 

De Valleien van de Naamse Ardennen staan bekend om de schitterende natuur. U moet dan ook zeker de Tour du Millenaire bezoeken die is gebouwd op het hoogste punt. Vanaf een totale hoogte van 565 meter kijkt u uit over één van de mooiste streken van de Ardennen.

 

Vallei van de Lesse

 

De Vallei van de Lesse is gelegen in het groene hart van de Ardennen en staat bekend om de kastelen, grotten, en nog veel meer attracties. De bekendste attracties van dit deel van de Ardennen zijn de sprookjesachtige Grotten van Han.

 

Luxemburgse Ardennen

 

De Luxemburgse Ardennen bestaat voornamelijk uit met bossen begroeide heuvels en rivierdalen. De belangrijkste rivier is de Sauer. De Kneiff in Huldingen is met 559 meter het hoogste punt van het Groothertogdom. In dit deel van de Ardennen liggen enkele kleine historische stadjes zoals Vianden, Clervaux, Wiltz en Esch-sur-Sûre. Hier kunt u mooie wandelingen maken.

 

Land van Namen

 

Het Land van Namen beslaat het noordelijke deel van de Waalse provincie Namen. Dit is een regio vol musea, tradities en folkloreen bekende plaatsen als Andenne, Assesse, Fernelmont, Floreffe, Fosses-la-Ville, Gesves, La Bruyère, Namen, Ohey en Profondeville. Talloze hotels, goede restaurants en leuke attracties maken dit een populaire streek in de Ardennen.

 

Land van Luik

 

Het land van Luik is geliefd bij toeristen vanwege de vele mogelijkheden. Zo kunt u in Spa genieten in de thermen, in de provinciehoofdstad Luik heerlijk winkelen en musea bezoeken. In deze streek wordt u ook voortdurend geconfronteerd met de rijke geschiedenis. Zo kunt u militaire forten en twee Amerikaanse militaire begraafplaatsen bezoeken.

 

Zuiden van de provincie Luxemburg

 

De provincie Luxemburg ligt in het hartje van de Belgische Ardennen. Het zuiden van de provincie heeft lange tijd in de schaduw gestaan. Steden als Durbuy, La Roche en Bouillon trokken de meeste toeristen aan. De laatste decennia wordt ook het zuiden steeds meer ontdekt als toeristische bestemming. Breng een bezoek aan Arlon.

 

Oosten van de provincie Henegouwen

 

Het Oosten van de provincie Henegouwen zit bomvol verrassingen en verborgen schatten maar heeft ook talrijke bekende toeristische attracties zoals het Kasteel van Beloeil en het Kasteel van de Prinsen van Chimay. Het eerste kasteel is volledig gemeubileerd en bevat een rijke collectie kunstvoorwerpen uit de 15de tot en met de 19de eeuw.