huur voordelig vakantiehuis – home

Vakantiehuizen Duitsland

vakantiehuizen Duitsland in Eifel en Sauerland

 

vakantiehuizen en groepsaccommodaties in Duitsland, met name in de Eifel en in Sauerland via deze link; vakantiehuizen Eifel en Sauerland in Duitsland

 

vakantiehuizen in Eifel in Duitsland

 

 

 

 

 

 

In het zeer toeristische Gerolstein vindt u vele winkeltjes, terrasjes, (overdekt) zwembad, etc.
Gerolstein is een stadje van ruim 7500 inwoners in de Eifel. De stad ligt aan de rivier de Kyll en is een door de Duitse overheid erkend luchtkuuroord. De naam Gerolstein is in heel Duitsland en ver daarbuiten beroemd om het gelijknamige bronwater dat hier gebotteld en geëxporteerd wordt.

Daun is de hoofdstad van de kreis Vulkaneifel aan de zuidkant van de hoge Eifel. De stad van krap 8000 inwoners ligt aan de rivier de Lieser. Het landschap van Daun draagt sterke sporen van de vulkanische oorsprong. Even ten zuidoosten van Daun liggen de drie zogenoemde Dauner Maare, kratermeren die slechts door een wand van tufsteen van elkaar gescheiden zijn. Daun is een kuuroord en beschikt over minerale bronnen.

In Daun treft u veel winkels en supermarkten aan. Bij Daun ligt een binnen zwembad, zie http://www.hallenbad.daun.de/ . Ook ligt er vlak bij Daun een buiten zwembad.
Het wildpark van Daun is een bezoek meer dan waard, zie http://wildpark-daun.de/nl/
Op circa 5 km van het vakantiepark is het beroemde kratermeer (Maare) van Daun gelegen.