huur voordelig vakantiehuis – home

Vakantiehuizen Tsjechië

vakantiehuizen 8 personen Tsjechië Reuzengebergte

vakantiehuizen in Tsjechië met name in en bij het Reuzengebergte via deze link:  vakantiehuizen Reuzengebergte in Tsjechie

 

vakantiehuis voor 8 personen met zwembad in cervena hora bij Reuzengebergte in Tsjechië

 

 

 

 

 

 

 

Het Reuzengebergte (Tsjechisch: Krkonoše, Pools: Karkonosze, Duits: Riesengebirge) is een gebergte op de grens tussen Tsjechië en Polen. Het maakt deel uit van de bergketen van de Sudeten. Het Reuzengebergte is ongeveer veertig kilometer lang en meer dan twintig kilometer breed. De gemiddelde hoogte bedraagt 1200 meter met enkele uitschieters daarboven.

Het gebergte dankt zijn naam aan de volgens verhalen daar wonende reus Rübezahl.

Sinds 1959 (Polen) en 1963 (Tsjechië) zijn delen van het Reuzengebergte als Nationaal Park ingericht. Daarnaast staan tegenwoordig grote delen als biosfeerreservaat onder bescherming van UNESCO.

Sinds het einde van de jaren negentig is vooral het Tsjechische gedeelte steeds bekender geworden onder westerse toeristen. In de winter is het een populair wintersportgebied, en in de zomer komen mensen vanwege de natuur. Zo zijn de kale granieten toppen van vele bergen imposant. De meeste formaties hebben een eigen, toepasselijke naam.

Het Reuzengebergte is het kleinste hooggebergte van Europa met een zeer extreem klimaat. Dit wordt veroorzaakt doordat het land- en het zeeklimaat het hooggebergte vaak gelijktijdig beïnvloeden. Zelfs de boomgrens ligt hier aanmerkelijk lager dan in de Alpen. De vegetatie op de toppen wordt gekenmerkt door een alpine en subalpine vegetatie.